Formació Cooperativa al Poblenou!

Des de la Taula Eix Pere IV i en col·laboració amb Coopolis, estem impulsant uns tallers de formació cooperativa a l’abril, els dies 20, 27 i 4 de maig al nostre local de can Ricart

Els tallers van adreçats a persones o col·lectius que estan en procés de constitució de la seva cooperativa i que tenen dubtes concrets en relació a aspectes relacionats amb: Estatuts, Pla de viabilitat i Pla de sostenibilitats (reglament de règim intern).

Si voleu participar us heu d’inscriure a aquest enllaç

US HI ESPEREM, SON TOTALMENT GRATUÏTS!!!!

Dj 20 d’abril

CÀPSULA 1: Introducció a l’Economia Social i Solidària

  • Història del Cooperativisme
  • L’Economia Social i Solidària a Barcelona
  • Resolució de necessitats en una economia plural

Dj 27 d’abril

CÀPSULA 2: Com constituir una cooperativa de treball?

  • La Cooperativa SCCL: forma jurídica i societària
  • El procés de constitució
  • Primeres passes per a la gestió

Dj 4 de maig

CÀPSULA 3: Els ecosistemes cooperatius locals

  • Què és la intercooperació? Tipus, mercat social i grups cooperatius
  • Casos pràctics i formes d’articulació
  • Mapa d’aliances.

http://bcn.coop/formacio-poblenou-abril/

Us escrivim per fer-vos arribar les últimes novetats de Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona.
Cada formació consta de tres sessions: introducció a l’economia social i solidària, la constitució d’una cooperativa de treball i els ecosistemes cooperatius locals. Es poden fer totes tres o escollir-ne una o dues. Tal i com les hem dissenyades, creiem que són càpsules formatives que poden interessar-vos tant a les persones que esteu dinamitzant els processos sociocomunitaris als barris, com a altres iniciatives o agents del propi territori.
D’altra banda, comencem també amb els tallers grupals pensats per a aquelles persones que estan en procés de constitució d’una cooperativa. Seran espais de formació i de resolució de dubtes repartits en tres sessions: la definició dels estatuts socials, el pla de viabilitat, i l’elaboració del reglament de règim intern (el pla de sostenibilitats d’equips). Si coneixeu alguna iniciativa dels vostres barris a qui cregueu que els pugui interessar, no dubteu a fer-los arribar la informació! De la mateixa manera, si sabeu d’iniciatives que necessitin suport i/o acompanyament en el seu procés de constitució com a cooperatives, també poden contactar-nos.
Finalment, dir-vos que l’1 d’abril sortiran les bases del Premi Micaela Chalmeta i que hi haurà un mes de marge (l’abril) per presentar propostes. Us n’informarem de seguida que en tinguem la informació, però us ho avancem per a que ho tingueu present.

1 thought on “Formació Cooperativa al Poblenou!”

  1. Hola me gustaría asistir a las charlas que hablan sobre como formar una cooperativa, estoy interesado en formar mi taller de motos y necesito saber varias cosas y creo que esto me ayudara muchísimo.

Comments are closed.