Activitats del Com Funciona Barcelona? Per la setmana de la prevenció de residus

Bon estiu a tothom,

Des de la Fabrica del Sol ens fan arribar que a partir del 15 de setembre faran aquests tallers per entitats, grups i families, gratuits i
Us volíem comentar que en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de residus, La Fàbrica del Sol us ofereix de manera gratuïta totes les activitats del programa Com Funciona Barcelona? per a grups del bloc De residu a recurs. Si us interessa alguna, podeu programar-la durant els vostres períodes del renova com a activitat complementaria pels usuaris dels vostres punts o en qualsevol moment del últim trimestre de l’any. El mínim per fer l’activitat és 10 persones i el màxim són 15-17, si penseu que potser no la omplireu, podeu programar-la de manera conjunta amb algun altre equipament.

CAP A UNA ECONOMIA CIRCULAR :

Descobrirem el destí dels materials quotidians i com es reintrodueixen en els cicles productius o naturals.

*   Residus amb valor afegit: Visitarem la botiga L’estoc i la Fundació Formació i Treball per conèixer dues experiències amb finalitat social que es dediquen a la recuperació de materials quotidians a través de tècniques com l’upcycling.

*   Aliments per a una ciutat: Anirem a Mercabarna i al Banc dels Aliments per saber com arriben a la ciutat i com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents.

*   Factor tecnològic, factor humà: Visitarem l’estació pneumàtica de Lesseps i el Punt Verd Col·laborador Tabuenca com a exemples diferents de la gestió dels residus.

*   Recollida entre bastidor: Visitarem el Parc Central de Neteja d’URBASER per saber quins dispositius es fan servir per mantenir neta la ciutat i el parc mòbil de neteja.

*   Un material, dos destins: Entrarem a l’Ecoparc de la Zona Franca i a l’empresa Saica per veure com es trien els materials que es reciclaran i quin paper hi tenen el disseny, l’ús i la separació en origen.

*   Objectes amb vida extra: Visitarem el Punt Verd Mòbil del barri de Sant Antoni, el projecte “Reparat, millor que nou” i la botiga Redcycling, per conèixer tres iniciatives que practiquen i prioritzen la reutilització de materials.

TALLER

*   Recuina, repensa i no llencis res: Taller de consum responsable itinerant per reduir les deixalles que generem a la llar.

Trobareu més informació sobre aquestes activitats a:

http://lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/com-funciona-barcelona/com-funciona-barcelona-grups/de-residu-recurs

També podeu demanar qualsevol de les activitats dels altres blocs: cicle de l’aigua, verd i biodiversitat, qualitat ambiental i energia. Les podeu consultar a:

http://lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions/com-funciona-barcelona

Si teniu dubtes o suggeriments, no dubteu en trucar o enviar un correu a lafabricadelsol@bcn.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *