Economia social i solidària – CoopereIV

 

Des de la Taula apostem per a promoure i enfortir un model d’economia cooperativa, social i solidària com a única alternativa econòmica de reactivació del barri que sigui respectuosa amb les persones i el medi ambient. Aquesta aposta consisteix en donar a conèixer l’economia solidària com a forma de produir, distribuir i consumir béns i serveis sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat de gènere i participació. I promoure un barri que posi l’economia al servei de les persones i superi el 22@ a partir del “Manifest per un Poblenou cooperatiu”.

Concretament acompanyem i assessorem nous projectes i promovem la intercooperació i enxarxament entre entitats, iniciatives i cooperatives del barri. Consulta el Mapa Social del Poblenou.

 


Activitats de l’ESS de la Taula Eix Pere IV

Enxarxa’t a la Taula Eix Pere IV

Enxarxa’t a la Taula Eix Pere IV. Per tal de teixir relacions entre les entitats sòcies de la Taula Eix Pere IV i que tothom pugui conèixer quines entitats i projectes s’estan incubant a l’Espai Perequartu de Can Ricart hem organitzat un esdeveniment el proper divendres 10 de desembre de 17:00h a 19:30h en el […]Més »

Cuida, cuida’t, cuidem-nos

Un projecte que neix arran l’experiència professional i el treball conjunt portat a terme per la cooperativa Clara Ser Gran i l’Associació Hospice.cat en l’acompanyament als processos de cura.Amb aquest projecte cerquem promoure una millora en la qualitat de les cures domiciliàries i millorar la seva organització: acompanyar a les cuidadores familiars i remunerades, aportant-les […]Més »

ESPAI PEREQUARTU, MÉS DE 10 ENTITATS FENT ÚS!!!

Ja som més de 10 entitats que fan ús diariament de l’espai Perequartu de Can Ricart i moltes altres que fan ús esporadic. Les entitats que fem ús de l’espai som; – La Taula Eix Pere IV – Associació per l’acompanyament la final de la vida Hospice.cat – Col·lectiu Larre – Associació Lemur – Agrupació […]Més »

RELLEU COOPERATIU ALS NOSTRES BARRIS

  Benvolguts/des, La Taula Eix Pere IV conjuntament amb la cooperativa Emelcat participem d’aquesta campanya de Relleu Cooperatiu per a comerços i/o petites empreses que per els motius que siguin ( jubilació, incapacitat, defunció, traspas o compra del negoci, crisis de l’activitat… ) o qualsevol altre situació, han de tancar el negoci. L’objectiu d’aquesta campanya […]Més »

SETMANA DE L'ARQUITECTURA 2021

  L’Associació Bioarquitectura Mediterrània durant els dies 6 al 16 de Maig ha organitzat diferents esdevediments per la Setmana de l’Arquitectura. Entre aquestes activitats hi han tallers, Jornades de Bioconstrucció i ponencies relacionades amb l’arquitectura i Salut. Aquest Dijous 7 de Maig vinet al acte d’obertura de la setmana al Connecthort (Doctor Trueta 100) on […]Més »

Participa del Mapa Cooperactiu dels barris del Poblenou i Sant Martí

Estimadxs, Os escribimos para invitaros a participar en un proyecto que estamos llevando a cabo con las entidades del tejido comunitario del P9. La idea es recoger el máximo de información posible sobre las necesidades que existen actualmente en el territorio, los recursos con los que cuenta la comunidad y cómo son las relaciones que […]Més »

Presentació del Festival Rellisquín

Benvolgudes i benvolguts! 📣📣 Tenim el plaer de presentar-vos el FESTIVAL RELLISQUÍN, un esdeveniment de “CINEMA I CIUTAT” que es celebrarà al Poblenou. Apunteu la data! 📝 La 1a edició del Festival es celebrarà de l’1 al 3 d’octubre 2021 a diversos espais del barri. Seguiu-nos a les xarxes socials per estar al corrent de […]Més »

ESPAI OBERT T'ESCOLTEM

un espai dirigit a aquelles persones que han viscut situacions inesperades durant l’any 2020 amb la covid-19 i no n’han pogut parlar.Més »

Nou projecte de verd urbà al camí de ca l'Isidret

Fa més d’un any i mig que es van iniciar els horts verticals al camí de ca l’Isidret amb l’objectiu d’afavorir el verd urbà i fer del camí de ca l’Isidret un espai més agradable per al veïnat. Gràcies a la donació de 5 bancals que estaven a l’espai de l’associació Arc de Sant Martí, […]Més »

ITB de la Bicicleta el 16 de març

Des de Biciclot entenem la bicicleta com a eina fonamental en temps de pandèmia, ja que ens facilita el distanciament sanitari en els nostres desplaçaments quotidians, així com nombroses avantatges intrínseques al ús de la bicicleta: exercici físic moderat, no contaminant, capacitar en l’autonomia personal, rapidesa i comoditat de desplaçaments,…. Un mecànic de Biciclot, instal·larà […]Més »

Older Entries »