No volem un barri turísticament massificat

La massificació turística és una realitat que cada vegada està afectant més el barri, el dia a dia i la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Cal actuar per revertir els seus efectes i limitar la proliferació descontrolada d’hotels, que entre d’altres coses està afectant al model de barri i de ciutat que volem.

En aquests moments al barri hi ha més de 12.000 places hoteleres, més de 30 hotels, 700 apartaments turístics legals, un mínim de 250 apartaments il·legals i ja hi ha prevista la construcció de 8 hotels més que suposaran un increment d’almenys 3.000 places hoteleres.

Si no aconseguim que tot el barri sigui catalogat com a zona 1, és a dir, de decreixement turístic, la bombolla cada vegada serà més gran i més difícil de controlar, amb totes les conseqüències negatives que pot tenir per a la gent que hi viu: augment dels preus de l’habitatge i dels productes de primera necessitat, substitució del comerç de proximitat per activitats comercials adreçades al turisme, etc.

Des de la Taula Eix Pere IV us animem a debatre sobre el model turístic que volem al barri a l’assemblea convocada per la plataforma Al Poblenou Ens Plantem. Serà el 7 de setembre a les 19h a la rodona de La Rambla amb Ramon Turró.

Defensem que els veïns i veïnes puguem decidir quin barri volem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *