Comunicat de la Taula Eix Pere IV sobre les superilles

En aquest comunicat volem exposar el posicionament de la Taula Eix Pere IV respecte a les Superilles.

Com a col·lectiu que promou un canvi de paradigma per a  la millora de la relació del veïnat amb el planejament urbà del Districte de Sant Martí, i a nivell extensiu, de la ciutat de Barcelona, valorem i defensem de manera positiva el concepte i la implementació del projecte de les superilles.

En una ciutat que pateix un alt índex de contaminació que any rere any afecta la salut de milers de persones, i en un districte on hi ha necessitat d’espais a l’aire lliure com zones verdes, de joc, d’estada i de trobada dels veïns i les veïnes, veiem la Superilla com una oportunitat de guanyar espais per millorar la qualitat de vida, la relació i la cohesió social de la ciutadania. Així mateix, valorem positivament la promoció de models de mobilitat sostenible destacant la importància de reforçar i garantir una bona xarxa de transport públic que sigui accessible i respongui a les necessitats del veïnat, en especial de la gent gran.

No obstant, encara que a nivell conceptual estiguem d’acord amb el projecte, pensem que hi ha hagut mancances en el procediment d’implementació de la prova pilot de la primera Superilla. A banda de la informació, s’haurien d’haver cuidat i atès millor les necessitats del veïnat, les entitats i empreses de l’entorn, i haver promogut una major participació d’aquestes abans de la implementació de la prova pilot.

És per això que creiem que l’Ajuntament ha de fer una prospecció d’aquelles mesures o elements que cal revisar, corregir i millorar per tal de donar resposta a les necessitats del veïnat i de tots aquells agents més afectats que conviuen tant a l’interior com al perímetre de la superilla. Així mateix, cal  informar exhaustivament dels avenços a curt i mig termini.

Per últim, volem manifestar que, en cap cas, el posicionament de la Taula Eix Pere IV pot substituir la veu i l’opinió dels veïns, entitats i empreses que es troben dins dels perímetre, o en el àmbit d’influència directe de la Superilla.

Taula Eix Pere IV

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *