Torna el Traster de Can Ricart

Ens complau convidar-vos, com cada primer diumenge de mes, al Traster de can Ricart, aquest cop comencem el 5 de febrer, de 11 a 15 hores, amb activitats infantils, intercanvi de joguines, vermut popular, bona musica, paradetes del veïnat i d’entitats i projectes relacionats amb l’economia social i solidària, que a mes, de 13 a 14h faran una breu explicació del que fan.

Vine a passar un dia en família i amb bona companya, fent cohesió social i fomentant les relacions personals, descobrint espais diferents que tenim al barri, espais que cal dinamitzar i recuperar per a l’ús de totes/s, recuperant la placeta de can Ricart i les naus abandonades per a iniciatives que cobreixin les necessitats del veïnat.

Porta menjar i productes d’higiene, així com la roba i calçat que ja no utilitzis, per a poder ser solidari i donar-lo a la gent del barri que mes ho necessita, aquesta vegada serà per al col·lectiu en suport als assentaments i per la gent que ve des dels serveis socials als diferents punts del barri per abastir-se de roba.

Vine a petar la xerradeta i a fer un vermut amb nosaltres per autogestionar l’activitat del Traster de Can Ricart.

PROJECTE EL TRASTER DE CAN RICART 2017

Amb el Traster de Can Ricart, la Taula Eix Pere IV vol donar a conèixer al veïnat de Sant Martí el recinte fabril de Can Ricart, la placeta que s’ha urbanitzat i les entitats que ja estan ubicades com ara l’Hangar (centre de creació audiovisual), el nou Casal de Joves del Poblenou i el nostre local, el ” Perequarto “, per a que la gent conegui les iniciatives que ja estan en funcionament amb un caràcter social.

La intenció de la Taula Eix Pere IV amb el Traster de Can Ricart, també es donar a conèixer i posar de manifest, l’estat d’abandonament i degradació en que ara mateix estan el 50 per cent de les naus del complex industrial, i els projectes urbanístics privats aprovats, que falten per executar en el perímetre de Can Ricart, i com això pot afectar negativament al barri.

Amb el Traster de Can Ricart, alhora, es vol descongestionar espais massificats com ara la Rambla del Poblenou, i fer que la gent es desplaci a llocs on habitualment no hi passeja, per a poder passar un diumenge al mati en família i en un ambient agradable de cohesió veïnal.

Es per això que fem l’activitat del Traster de Can Ricart, amb activitats infantils, de lleure i oci per a tota la família, amb música tranquil·la i un petit vermut o refrigeri per cobrir les necessitats dels assistents, que potser hi estan un parell o tres hores al Traster.

Dins l’activitat del Traster, volem fomentar la solidaritat amb els col·lectius que mes ho necessiten del districte, i es per això que posem una paradeta solidària, on la gent que hi ve, pot portar menjar, productes d’higiene o roba, que desprès aniran cap alguna entitat del barri que ho distribueixi, com ara el col·lectiu de suport als assentaments o entre la gent que ve derivada dels serveis socials.

També es proposen paradetes d’iniciatives i projectes d’entitats i els seus veïns i veïnes del Districte de Sant Martí, per a que fomentin l’economia social i solidària, com a eina per a promoure un nou model de barri, així com de ciutat, per intentar ser respectuosos amb el medi ambient i augmentar els hàbits de vida saludable.

Es crea una xarxa d’intercanvi entre els paradistes i el veïnat que assisteix al Traster, sobretot dels infants, que poden portar les seves joguines i canviar-les per unes altres, sense la mediació dels adults, fomentant així un altre tipus de valors no basat en l’econòmic.

Es crea un àgora participatiu, on les entitats convidades expliquen el seu funcionament i objectius i es debaten temàtiques relacionades amb elles, amb l’objectiu d’apropar aquests projectes i els seus beneficis a la població.

Taula Eix Pere IV,  17 de gener del 2017