No al nou Macro Hotel al Poblenou! #MacroHotelP9

S’anuncia la propera construcció d’un nou macro hotel de 14 plantes al barri del Provençals de Poblenou. Les entitats veïnals del Poblenou volem denunciar la construcció d’aquest nou hotel, que pretén situar-se al carrer Cristòbal de Moura.
Les obres per urbanitzar el carrer Cristòbal de Moura van començar fa pocs mesos amb la voluntat de construir un eix verd que connectes els barris del Poblenou i del Besós. Més enllà d’aquesta tasca el que ha aconseguit la construcció d’aquest espai públic ha sigut atreure als fons inversors que hi volen fer ara un hotel, beneficiant-se de l’espai públic que hem pagat entre tots i totes.
Aquest hotel no hauria sigut possible de no ser pel pla urbanístic del 22@ i de l’actual regulació del PEUAT, que en aquesta zona hi permet la construcció de nous hotels. El pla urbanístic del “districte d’activitats 22@” afecta des de fa més de 18 anys els barris del Poblenou, oferint el seu sol a especuladors i grans corporacions per a que hi edifiquin grans edificis d’oficines i hotels. El pla 22@ i els nous hotels canvien les dinàmiques del barri i ens expulsa a una part important del veïnat. Des de fa anys el teixit social reivindiquem una modificació del pla urbanístic 22@ per evitar que aquest segueixi arrasant el nostre barri per a convertir-lo en un macrocentre de negocis. Aquesta hotel és l’última operació d’aquest pla urbanístic que arriba al barri, i els veïns i veïnes volem dir que ja n’hem tingut prou.
Ja n’hem tingut prou d’hotels, de la gentrificació i de posar el nostre barri al servei del capital global i del turisme. Volem que el nostre barri segueixi sent un barri de caràcter popular i treballador on totes hi puguem seguir vivint. Exigim que s’esgotin totes les vies legals per tal d’aturar la construcció d’aquest hotel i que s’eviti la construcció de nous en aquesta part del barri. Us convidem a totes a que ens ajudeu a difondre aquest comunicat i a sumar-vos a les reivindicacions i activitats que promourem per impedir que aquest gran hotel esdevingui una realitat. Poblenou no està en venta!

Ja son més de 30 les entitats signants del manifest:

4 thoughts on “No al nou Macro Hotel al Poblenou! #MacroHotelP9”

  1. Es un lloc bastant decrepit, y un hotel li donaria molta vida y animaria el petit comers, un hotel porta dinerons i vida

    1. Potser li donaria vida millor habitatge de protecció oficial o social?
      o espais on poder realitzar activitat economica que no siguin oficines, com tallers i petita industria?
      o potser una combinació de les dos?
      on hi hagi comerç de barri? perque ara no hi ha?
      i Si potser ho amenicem amb un parc infantil i espai de trobada per a les families?
      No cal fer un hotel ni portar mes turisme al barri per a dotar-lo de vida.
      Hi han moltes mes necessitats i estratègies que podem fer plegades.
      Des de la Taula Eix Pere IV defensem el barri per a tenir un barri millor.
      Un hotel suposaria la porta d’entrada a urbanitzar tota aquella zona amb oficines i hotels, o sigui, un barri nou, que no contempla les necessitats del veïnat.

  2. No està malament aqui un hotel es un lloc que està bastant abandonat i li pot donar vida, lo fotut és quan el posen en ple centre del poblenou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *