Habitatge cooperatiu al Poblenou

El dret a l’habitatge és un dret fonamental no garantit. Al Poblenou amb l’especulació i la gentrificació trobem més dificultats que mai per accedir a l’habitatge. Per això és necessari donar a conèixer les lluites i els projectes que treballen per reivindicar aquest dret.

L’actual preu del lloguer es torna inaccessible per a les classes populars de Barcelona. I al Poblenou projectes gentrificadors com el han comportat una elitització del barri que ens expulsa a totes a canvi de blocs d’hotels i oficines. Aquest és el barri que volem?

Entre Ens Plantem, l’Associació de Veïns del Poblenou, la Taula i la Federació d’Entitats de Veïns de Barcelona hem creat la Comissió d’Habitatge de Poblenou () des de la que traçar estratègies i solucions als problemes d’habitatge al barri i reivindicar habitatge per a totes. Si ens fan fora de casa, !

Iniciatives històriques de cooperativisme d’habitatge com la del Sagrat Cor (tres blocs al Besòs i al Maresme), el grup Civit al Poblenou van esdevenir experiències d’autoorganització i autogestió per a l’accés de les classes populars a l’habitatge.

Des de l’autoorganització veïnal s’ha constituït el projecte cooperatiu “Abril” formada per veïnes del barri que no volen ser expulsades de Poblenou. Estan buscant un espai on construir el seu projecte d’habitatge i nova gent amb qui conviure. Els ajudeu? abril@pimienta.org

Actualment al barri ja s’hi estan desenvolupant projectes d’habitatge cooperatiu des de les cooperatives: i , que estan construint nous projectes d’habitatge al Poblenou que donin resposta a la crisis de l’habitatge que estem vivint.

Entre totes hem de construir un Poblenou per a les veïnes que faci front a l’especulació urbanística. Consulta el Mapa Social de Poblenou i sumem a l’Habitatge cooperatiu! Volem un Poblenou viu i cooperatiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *