La reforma de Can Tiana preveu l’enderroc d’uns despatxos amb valor patrimonial

El projecte d’adequació de Can Tiana preveu l’enderroc de la zona de despatxos existent, una zona de fusta, certament fràgil però que alhora és un element de valoració de l’espai, no té un valor patrimonial explícit en sí mateix però que permet, a un espai com aquest, evidenciar la memòria de treball industrial del barri. 

Des de P9Artiu i la Taula Eix Pere IV en relació a l’espai de Can Tiana destinat a l’ús veïnal i artístic:

  • Apostem perquè els despatxos amb valor patrimonial de l’entrada de la nau siguin respectats per tal d’utilitzar-los com a espai d’exposició i aprofitament artístic i de memòria, i no en canvi enderrocar-los per fer-hi els banys.
  • Considerem erroni que l’Ajuntament faci intervencions que només incorporen argument tècnics i funcionals prescindint de la valoració patrimonial i de memòria ja que pot malmetre elements absolutament recuperables. Aquest mateix plantejament és el què es va malmetre alguns elements patrimonials i de memòria de la Flor de Maig com eren els lavabos de principis de segle XX.
  • En aquest sentit, demanem a l’Ajuntament que replantegi aquesta adequació ubicant els banys al darrera d’aquest buc sense interferir tant en la conformació del caràcter de l’espai.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *